Plesna šola FLAMENCO; Plesni tečaji v Celju; gsm. 040 500 540; tel. 03 / 492 22 24; plesni.klub@gmail.com;

Plesne zanimivosti s sveta plesa - za več novic kliknite - tukaj

Članki

 

Ples za zabavo in lepo postavo

Ples za zabavo in lepo postavo

Ples je lahko prijetna rekreacija, saj se ob priljubljeni glasbi prepustite uživanju, ob tem pa storite veliko dobrega za svoje telo in splošno dobro počutje.

 

Ključno pri vsem je, da je ples v nasprotju z nekaterimi drugimi oblikami vadbe predvsem zabaven, glasba sprošča, telo pa s ponavljajočimi se gibi troši energijo. Tako kot druge oblike redne vadbe tudi ples ugodno učinkuje na srčno-žilni sistem, pomaga pri boljšem dihanju, izboljšata se tudi gibčnost telesa in splošna vzdržljivost. Če pri tem naredite še red v svoji prehrani, lahko s plesom tudi uspešno izgubite kilograme.

 

Vir: http://www.aktivna.si/gibanje/nasveti/ples_za_zabavo_in_lepo_postavo-26447.aspx

.........................................................

Če vam peša spomin, zaplešite!

Če vam peša spomin, zaplešite!

Ob vsakodnevnem naporu se niti ne zavedamo, kako pomemben je reden možganski trening. Ja, prav ste prebrali, svoje sive celice moramo prav trenirati, da ne odmirajo prehitro, da so sposobne intenzivno delovati, ko je treba, in da vanje lahko »shranimo« vedno nove podatke. V zadnjem času po svetu že nastajajo studii, ki ponujajo posebno vadbo za možgane.

 

Verjetno tudi vi pri sebi opažate, da imate, vsaj občasno, težave z zbranostjo in spominom. Se morda ne spomnite, kam ste dali ključe od avta, kaj morate kupiti v trgovini, koga naj bi poklicali in podobno? Z leti se težave stopnjujejo in povzročijo skrb, da ne gre morda za bolezensko stanje. Ni tako, verjetno je le prehodno, povezano s preobremenjenostjo in preutrujenostjo ali stresom. Boljši spomin s plesom

 

Ples je lahko magičen in zdravilen, zato vsi, ki radi plešete, poskusite malo drugačen način treniranja možganov. Veliko raziskovalcev odkriva, da je ples odlična vadba za naše psihično zdravje, zlasti možgane.

 

S tem je mišljena predvsem učena plesna vadba, pri kateri moramo uporabljati sive celice pri učenju korakov. Britanci so pred kratkim objavili rezultate raziskave, ki so potrdili zdravilen učinek plesa. Ljudje, ki so vsaj dvakrat na teden obuli plesne čevlje, so bili manj podvrženi boleznim, povezanimi z izgubljanjem spomina, kot so alzheimerjeva bolezen ter druge oblike demence. Pri nekaterih so opazili celo vrnitev spominov ob plesu na pesmi, ki so jih včasih poslušali. Ni pomembno, kaj plešete, ali je to jazz, step, balet ali salsa, pomembno je samo to, da ohranjate svoje psihične sposobnosti in ostajate v dobri psihofizični kondiciji.

 

Vir: http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Ona

.........................................................

Ples izboljšuje vedenje otrok!

.........................................................

Ples izboljšuje vedenje otrok!

Učenje standardnih in latinsko ameriških plesov ima namreč pozitiven učinek. Raziskave so pokazale, da ima učenje standardnih in lastinsko ameriških plesov zelo dober vpliv na otroke. Izboljšuje namreč njihovo medsebojno komunikacijo in sodelovanje ter vpliva na njihovo vedenje.

 

London - Standardni in lastinsko ameriški plesi lahko poleg zdravega telesnega stanja pripomorejo tudi k lepšemu obnašanju, so pokazale raziskave.Učenje plesov kot so ča-ča-ča, quickstep ali valček naj bi tako pomagalo tudi bolj sramežljivim otrokom, da razvijejo boljšo samozavest, manj telesno aktivne pa spodbudi k rekreaciji.

 

Raziskave so v Angliji izvedli med 2500 otroci, ki so se vključili v poseben projekt "Essentially Dance". Ugotovitve so pokazale, da ima ples tudi velik potencial, da vpliva na "učenje otrok". "Naše sanje so vedno bile, da bi vsakemu mladostniku omogočili učenje standardnih in latinsko ameriških plesov. To se je končno uresničilo z našim projektom," je dejal eden od raziskovalcev in snovalcev projekta Darren Bennett. "Zelo zanimivo je videti, kako uspešen je postal projekt, zato z veseljem pričakujemo tudi dolgoročne ugotovitve."

 

Dr. Jeanne Keay z univerze Roehampton, ki je vodila raziskavo, je povedala, da je odziv otrok na plesne tečaje v osnovnih in srednjih šolah zelo dober. Med dekleti in fanti kot plesnimi partnerji se je tako močno izboljšala medsebojna komunikacija in sodelovanje. Prav tako se je zaradi "disciplinirane in strukturirane narave standardnih plesov" izboljšalo tudi vedenje šolarjev. Raziskovalci so ugotovili, da ples pozitivno vpliva tudi na interakcije v družini in drugih lokalnih okoljih.

 

 

Vir: http://www.delo.si/clanek/83237
S plesom do zdravja!

S plesom do zdravja!

Ples je vrsta umetnosti in zabave. Ples je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe in lahko predstavlja stil človekovega življenja, kajti z vsakim gibom se v človekovi duši ustvarja zadovoljstvo. Ples je del kulturne izobrazbe vsakega posameznika in je kultura posameznega naroda. Ples je umetnost in hkrati šport, v katerem se prepleta usklajenost dveh ali več teles.

 

Množico plesnih oblik delimo še v raznovrstne skupine: standardni plesi, latinsko-ameriški plesi, družabni plesi, folklorni plesi, disco plesi, show plesi, orientalski plesi … Plešeta običajno dva (par), lahko se pleše tudi solo ali pa skupinsko.

 

S plesom se v veliki meri lahko vzdržujejo ali celo razvijajo gibalne sposobnosti, izboljša se delovanje srca, pljuč in ožilja, poveča se vzdržljivost, krepi se mišičje, sklepi ostajajo prožni. Gibanje postane koordinirano, uglajeno, elegantno, usklajeno z ritmom glasbe, s partnerjem, za kar vse so odgovorni procesi v možganih in živčevju. Izločanje endorfinov tudi povzroči, da je pogled na življenje bolj sproščen, vesel, da je počutje boljše.

 

Prijetna glasba in ritem izzoveta v plesalcih posebno radost, psihični polet. Skozi ples pride do izraza človekova gibalna igrivost, ki nosi v sebi poseben čustveni naboj. Ples daje vrsto možnosti za razvedrilo, osebno izpopolnjevanje in notranje bogatenje, hkrati pa zagotavlja druženje, navezovanje stikov – družabnost. Ples je kvalitetno preživet čas z življenjskimi spremljevalci in prijatelji. Plesna šola Flamenco vam ponuja pestro izbiro plesnih tečajev.

.........................................................

 

Kontaktni obrazec!


Plesne novice

 

Pravi ljubitelji plesa pravijo, da tovrstnih plesnih večerov v Sloveniji praktično ni.

Pravi ljubitelji plesa pravijo, da tovrstnih plesnih večerov v Sloveniji praktično ni.

V soboto, 13.2.2010, so se ob 20.uri za vse ljubitelje plesa odprla vrata Celjskega doma. Zavod Celeia Celje in Plesni klub Flamenco sta po slabih treh mesecih premora ponovno organizirala Ples knežjega mesta.

 

V svoje idilične prostore je Celjski dom sprejel okoli 150 obiskovalcev, ki so bili željni plesa, zabave in druženja. Že tako kot na prvem plesu, je tudi tokrat - za topel sprejem - vsak par ob prihodu prejel zapisano misel v obliki srčka, ki ga je popeljala v plesno pravljični večer.

 

Drugi ples knežjega mesta se je začel s pozdravnim nagovorom priznanih plesnih pedagogov Branka in Polone Podergajs Siussi iz Plesnega kluba Flamenco. Goste sta tokrat povabila na parket in z dunajskim valčkom skupaj otvorila drugi ples knežjega mesta. Tako so pari že v prvem plesu spoznal kakšno prostorsko razkošje nudi velika dvorana Celjskega doma, obsijana z veličastnim lestencem. S tem je bilo pričarano pravo Valentinovo vzdušje. V "stranski" dvorani pa so gostitelji poskrbeli, da so si gostje malce odpočili, se okrepčali in izmenjali vtise.

 

Za glasbo in plesne ritme je tudi tokrat poskrbel odlična 6. članska zasedba plesnega ansambla Oliver Twist, ki so s premišljeno izbranim repertoarjem gostom nudili, da so plesali v vseh zvrsteh standardnih in latinsko-ameriških plesov.

 

Kot presenečenje večera sta organizatorja v goste povabila plesni par iz Plesne šole Samba. Dvanajstkratna državna prvaka Nika Štefanič in Aljaž Gračnar sta navdušila kar s štirimi različnimi plesnimi nastopi. Plesne nastope sta pripravila v pustno Valentinovem vzdušju, saj sta s karnevalsko sambo in zaljubljeno rumbo ogrela srca plesnih navdušencev. V drugem izhodu pa sta goste popeljala v svet erotičnega tanga, in poskočnega quickstepa.

 

Branko in Polona sta tudi tokrat poskrbela za novo koreografijo za vse goste. Za medsebojno partnersko očaranje s plesom, ki je znan kot strasten, skrivnosten še posebej erotičen, sta vse zbrane naučila atraktivno kombinacijo tanga.

 

Gostje so bili nadvse navdušeni nad plesnim večerom, saj so nekateri vztrajali še tri ure po končani prireditvi.

 

Drugi ples knežjega mesta se je odvrtel na predvečer Valentinovega praznika, ko še bolj pomislimo in se posebej zavemo, koga imamo radi. Tako je bilo nedeljsko Valentinovo vseh sobotnih gostov dodatno obogateno z romantičnim spominom na ta plesni večer.

 

Bodite pozorni kajti Zavod Celeia Celje in Plesni klub Flamenco že snujeta načrte, za 3. PLES KNEŽJEGA MESTA, ki bo presenetil javnost.

.........................................................

V Laškem kraljevala brat in sestra Kralj

V Laškem kraljevala brat in sestra Kralj

V soboto, 30.1.2010, je potekalo državno prvenstvo v standardnih plesih, ki ga je v dvorani Tri lilije v Laškem brez napak organizirala družina Vodlan iz PK Lukec. Po prvenstvu so pripravili celo sprejem za tekmovalce in goste. Državno prvenstvo pa je minilo v znamenju fascinantno lepih oblek, v katere so bile odete plesalke in skromnega števila plesnih parov, ki je tokrat štelo le 58 dvojic. Par Vodičar/Bičkova sta po prikazanem res morala prepustiti prvo mesto suverenemu dvojcu Kralj. Vrstni red je bil tako naslednji: Matej in Špela Kralj, Miha Vodičar in Nadija Bičkova, Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko, Alen Lesjak in Tara Bohak ter Sergej Dementiev in Anamarija Novak.

 

Brat in sestra Matej in Špela Kralj iz PK Fredi sta si končno priplesala naslov aktualnih državnih prvakov in v vseh petih plesih zmagala s samimi prvimi mesti. Špela se je tokrat pojavila v ognjeno rdeči obleki svojega novega sponzorja. Drugouvrščena Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta takoj po razglasitvi na hitro zapustila dvorano in za izjavo nista bila dosegljiva. Nastop in dogajanje v paru Vodičar&Bičkova z veseljem pokomentiral njun trener Fredi Novak: ”Nadija in Miha danes nista bila v formi, nista dobro plesala. Mislim, da sta vse svoje moči vložila v lansko svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih v Mariboru, kjer sta odlično opravila svojo nalogo in bila petnajsta. Sedaj bo treba poprijeti za resno delo, za resne treninge, saj vam lahko zatrdim, da sta to nova bodoča svetovna prvaka v kombinaciji desetih plesov. Tudi privatno bosta morala rešiti probleme sama, priznam pa, da Mihe še nisem čisto pogruntal.”

.........................................................

Predstavnika Slovenije tretja na svetovnem prvenstvu

Predstavnika Slovenije tretja na svetovnem prvenstvu

V španskem obmorskem mestecu Platja d' Aro ob obali Costa Brava se je v soboto, 10.10. 2009, odvijalo letošnje svetovno prvenstvo v kombinacij desetih plesov. Zmagala sta Rusa Andrej Zaitsev in Ana Kuzminska (1.mesto v latinskoameriških in 4.mesto v standardnih plesih). Sloveniji sta stopničke s tretjim mestom priplesala Luca Bussoletti in Tjaša Vulič s suvereno zmago v standardnih plesih in skupnim 5. mestom v latinskoameriških plesih.

 

Iz Španije pa naša plesalca sporočata: "Z Luco sva zelo zadovoljna z včerajšnjim rezultatom, saj je bilo to največ, na kar sva lahko upala ─ prvi dve mesti sta bili praktično nedosegljivi. Zavedava se, česa sva sposobna, poznava svoje omejitve in na to prvenstvo sva šla pozitivna in dobro pripravljena v obeh disciplinah. Upava, da je ta rezultat odgovor na vprašanje ali si zasluživa biti slovenska državna prvaka v kombinaciji, saj sva kljub vsej zmedi in težavam, ki nama jih je zakuhala plesna zveza v tednu pred prvenstvom, odplesala še bolje kot ponavadi. Predvsem osebe, ki so naju na državnem prvenstvu sodile na zelo nizka mesta, bi se lahko po tem rezultatu malce zamislile. S pozitivnim občutkom s tega prvenstva imava sedaj čas in zagon, da se odločiva, kako in kje naprej. Rada bi se zahvalila najinim staršem za podporo in najinemu timu, ki nama vedno stoji ob strani, ki pa žal ni del slovenske plesne zveze."

.........................................................

Državna prvaka v standardnih in latinsko ameriških plesih 2009 sta.... Kdo že?

Državna prvaka v standardnih in latinsko ameriških plesih 2009 sta.... Kdo že?

V ponedeljek popoldne je Marko Vodnik, športni direktor sekcije za standardne in latinskoameriške plese, poslal drugouvrščenemu in prvouvrščenemu paru pismo, v katerem piše, da je prišlo do pomote.

 

"Na državnem prvenstvu v kombinaciji dne, 3. 10. 2009, v Račah je prišlo do napačne razglasitve rezultata v članski konkurenci, ki sem jo našel pri pregledu rezultatov v nedeljo 4. 10. 2009. Zato sem takoj vložil pritožbo na PZS in ustavil objavo rezultata na straneh PZS. Po preverbi vseh sodniških listov in kontroli izračuna sem po funkciji dolžan narediti uradno obvestilo. 1. mesto je osvojil par Miha Vodičar in Nadija Bičkova in 2. mesto Luca Bussoleti in Tjaša Vulič. Vsi ostali rezultati so pravilni. Žal mi je, da je prišlo do tega in se vsem oškodovanim za to v svojem imenu in imenu PZS iskreno opravičujem."

 

Razlog leži v tem, da sta bila para po skoraj vseh možnih pravilih izenačena in v poštev je prišlo pravilo št. 11 skating sistema, ki pa ga očitno PZS-jev računalniški sistem ne opravi samodejno. Potrebno je bilo res ogromno matematične akrobacije, da sem izračunal po kakšnem ključu sta Miha in Nadiya postala prvaka in tu je razlaga:

 

Pravilo 9: Zmagovalec je tisti plesni par, katerega seštevek rezultatov v posameznih plesih je nižji. Po tem pravilu sta imela oba para enak rezultat: Vodičar Bychkova: 1111123442 = 20 Bussoletti Vulič: 3333311111 = 20 Pravilo 10: Če je rezultat izenačen, potem zmaga tisti par, ki je zmagal v večjem številu plesov. In glej ga zlomka, oba sta zmagala v 5 plesih. Pravilo 11: Tu se vse sodniške ocene (prav vse) napiše v ravno vrsto, kot bi bile ocene za en sam ples. Po tem seštevku pa Bussoletti in Vulič premagata Vodičarja in Bychkovo s 35 proti 22 v številu 1. mest. Miha in Nadyja: 1221112212111212211111122112112111223422233343223434422244442232342222 Luca in Tjaša: 4133533523253351334325233533523342311211111121111111111111111111111111 Ampak, po pravilu 11 mora zmagovalni par dobiti absolutno večino 1. mest. Če je bilo 10 plesov in 7 sodnikov, potem bi Luca in Tjaša potrebovala 36 prvih mest. Ker sta absolutno večino zgrešila le za eno prvo mesto, se upošteva pravilo 8... ali po domače začneš šteti še 2. mesta. Teh sta Miha in Nadiya zbrala 29, Luca in Tjaša pa le 8. Končni rezultat: Miha in Nadiya 51 prvih in drugih mest, Luca in Tjaša pa 43. Državna prvaka sta torej Miha Vodičar in Nadiya Bychkova.

 

http://www.pozareport.si/?Id=parada_plesa&View=novica&novicaID=13409

.........................................................

Miša Cigoj in Anna Matus več kot razočarana nad sodniško odločitvijo

Miša Cigoj in Anna Matus več kot razočarana nad sodniško odločitvijo

Miša Cigoj, trikratni državni in trikratni svetovni prvak v kombinaciji, je z novo plesalko Anno Matus v Račah pristal šele na tretjem mestu. Takšna uvrstitev je bila za Mišev karakter preveč in se je ob razglasitvi tretjega mesta publiki samo na hitro priklonil in še hitreje odšel s plesišča. Ogorčenje pa je bilo še močnejše, saj je po častnem plesu takrat še državnega prvaka Bussolettija odvihral k sodniški mizi in jim v čustvenem izbruhu dejal, da je bila to njegova zadnja tekma za Slovenijo, njegovo zadnje državno prvenstvo in da upa, da so zadovoljni z odločitvijo in da jih je lahko sram. Vse to se mu je dogajalo prav na njegov sedemindvajseti rojstni dan. Mnenja o Miševem obnašanju so različna, saj si je fant že večkrat privoščil temperamentne reakcije in bil zato kaznovan na mednarodni plesni zvezi. Trener Fredi Novak je prepričan, da bi ga morala že davno kaznovati tudi slovenska plesna zveza, a zdaj je za to že prepozno. Drago Šulek, predsednik Plesne zveza Slovenije pa je samo skomignil z rameni v smislu kaj hočemo, Miša je temperamenten, mi pa nismo taki, da bi ga kaznovali.

 

Ni jasno, ali bo Miša Cigoj uresničil grožnje in zaplesal za Moldavijo ali Romunijo, kot je to že nekajkrat omenil. Jasno je edino to, da se situacija v Plesni zvezi Slovenije bliža vrelišču in da Slovenija izgublja svoje najboljše pare.

 

http://www.pozareport.si/?Id=parada_plesa&View=novica&novicaID=13409

.........................................................

Andrej Škufca in nova plesalka iz Madžarke prvič nastopila pred publiko

Andrej Škufca in nova plesalka iz Madžarke prvič nastopila pred publiko

Z 31-letno madžarsko črnolasko Melindo Torokgyorgy, s katero sta začela skupaj trenirati dobra dva tedna po majskem blackpoolskem tekmovanju (praktično takoj, ko je Melinda svojemu dosedanjemu plesnemu partnerju Italijanu Mauriziu Vescovu sporočila odločitev, da ne želi več plesati z njim), sta nastopila prejšnji vikend kar na Melindinem domačem terenu. Osmo odprto prvenstvo v Kisteleku sta organizirala Jozsef in Jozsefne Torokgyorgy, Melindina mama in oče, ki imata plesni klub Pro-Art že od leta 1981. Andrej Škufca nam je o njunem prvem nastopu sporočil naslednje: "Z nastopom sem zadovoljen, še posebej, ker je bil najin prvi. Ljudje so naju sprejeli z velikim odobravanjem, skratka pozitivno. Nakazala sva smer, v katero se bova razvijala in zame je bilo pomembno, da to vidijo."

 

Melindin prejšnji plesalec Benečan Maurizio Vescovo, s katerim sta se razšla v precej nenavadnih okoliščinah, naj bi menda za razpad njunega partnerstva izvedel iz našega telefonskega klica, ko smo ga prosili za komentar. Takrat nam je takole povedal, da je "biznis pač biznis". Če se je tako odločila, bom tudi jaz pogledal naokoli za novo soplesalko, ali pa se bom predal poučevanju plesa. Želim jima veliko uspeha, a iskreno vam moram priznati, da nikoli nisem bil navdušen nad Andrejevim stilom plesanja. Ampak, če bosta trenirala, jima lahko še uspe." Maurizio si je pred kratkim našel novo plesalko, Litovko Andreo Vaidilaite. Andrej in Melinda pa pridno trenirata in prvi pokazatelj, kje sta, bo že 15. oktobra na parketu znamenitega londonskega Albert Halla na tekmovanju imenovanem International, ko se bosta prvič skupaj podala med profesionalne pare.

 

Sta pa v Kisteleku v članski konkurenci v latinskoameriških plesih slavila Slovenca, Jurij Bartagelj in Jagoda Štrukelj ter za osvojeno prvo mesto prejela 700 evrov. Sto evrov več pa sta v skupnem seštevku pobasala Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Po dolgem času sta se pojavila na tekmovanju in zasedla četrto mesto v latinskoameriških in tretje v standardnih plesih. Nadija je še posebej blestela v črni latinskoameriški obleki, ki jo je skreirala ena od naših najboljših oblikovalk plesnih oblek Saša Pust. Miha in Nadija sta takoj po tekmovanju odpotovala v Durban v Južno Afriko, kjer sta osvojila svetovni pokal v kombinaciji desetih plesov. Državna prvaka v tej plesni zvrsti, Miša Cigoj in Anna Matus, se tekmovanja, zaradi še vedno neurejenih razmer z Annino izpisnico, žal nista mogla udeležiti.

.........................................................

Državno prvenstvo v kombinaciji LA in ST plesov (3.10.2009)

Državno prvenstvo v kombinaciji LA in ST plesov (3.4.2009)

RAZPIS DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KOMBINACIJI STANDARDNIH IN LATINSKOAMERIŠKIH PLESOV ZA LETO 2009 ZA MLAJŠE PIONIRJE, PIONIRJE, MLAJŠE MLADINCE, MLADINCE, STAREJŠE MLADINCE, ČLANE IN SENIORJE

 

ORGANIZATOR: PLESNI KLUB SAMBA DATUM: Sobota, 3.10.2009, KRAJ: Športna dvorana v Osnovni šoli Rače, Grajski trg 1, RAČE

 

URNIK TEKMOVANJA: Začetek tekmovanja ob 15.00 uri, večerni del ob 19.00 uri, dvig štartnih številk uro pred začetkom tekmovanja

 

VODJA TEKMOVANJA: Martina Mrak

 

SODNIKI: mag. Drago ŠULEK, Zoran KLJUN, Brane KRIŽNAR, Andrej NOVOTNY, Daniela ŠKOFIC NOVAK, Marko TUMPEJ, dr. Meta ZAGORC

 

DELEGAT PZS: Niko Basarič IZRAČUN REZULTATOV: računska služba PZS PLESIŠČE: parket po tekmovalnem pravilniku PZS GLASBA: mehanska

 

PRIJAVE: najkasneje do 23. 9. 2009 na naslov: PK SAMBA, Štantetova 4, 2000 Maribor, oz. e-pošta: natalija.banovic@triera.net

 

OPOMBA: NASTOP BOMO DOVOLILI SAMO TISTIM TEKMOVALKAM, KI BODO IMELE BREZHIBNO ZAŠČITENE PETE. Milojka Banovič Predsednica PK Samba

.........................................................

Svetovno prvenstvo v Latinsko ameriških plesih - World Latin 2009 (7.11.2009)

Svetovno prvenstvo v Latinsko ameriških plesih - World Latin 2009

Največji plesni dogodek v letu 2009 bo gostil Maribor v Športni dvorani Ljudski vrt. 7. novembra se bodo na parketu zavrteli najboljši plesni pari z vsega sveta - predtekmovanja se pričnejo ob 12. uri, finalni večerni del pa ob 19. uri. Po odhodu trenutnih svetovnih prvakov Stefana di Filippa in Anne Melnikove se odpirajo možnosti številnim parom za osvojitev tega prestižnega naslova.

 

Bosta ob podpori številnih navijačev zmago osvojila naša Jurij in Jagoda? Bosta prvaka prvič postala predstavnika Rusije Alexei in Anna? Imata največ možnosti drugouvrščena iz Blackpoola Zoran in Tatsiana, ki zastopata barve Hrvaške, drugače pa bo Zoran plesal na domačem parketu? Kako visoko se bosta uvrstila Miha in Nadiya?

 

Obeta se nepozaben plesni spektakel, ki ga bo popestrila spremljajoča tekma Boogie Woogie za Svetovni pokal in vrhunski show program. Tega ne smete zamuditi. Cene:

 

Večerna predstava: 60,00 eur/ 40,00 eur Popoldanska + večerna predstava: 65,00 eur/ 45,00 eur

 

Vir: http://www.worldlatin2009.si/slo-vstopnice.html

.........................................................

Matej Krajcer napoveduje vrnitev na sceno, tokrat med profesionalce (15.9.2009)

Matej Krajcer napoveduje vrnitev na sceno, tokrat med profesionalce

Matej Krajcer napoveduje vrnitev na sceno, tokrat med profesionalce Lanska zmaga na prestižnem tekmovanju v angleškem Blackpoolu je bila slovo od tekmovanj za enega od najboljših plesnih parov v latinskoameriških plesih. Matej Krajcer in Iwona Golczak sta skupaj plesala od leta 2003, bila večkratna državna prvaka in finalista evropskih, svetovnih in mednarodnih tekmovanj. Matej je bil po dolgoletni karieri odločen, da se posveti pedagoškemu delu in svoji ljubezni, Ireni Rugel. Vzrok naj bi bile prevelike Matejeve obveznosti do mladih plesnih parov, ki jim podaja svoje znanje tako v matičnem klubu Fredi kot v plesnem klubu, ki ga vodi njegova soplesalka Iwona na Poljskem. Matej in Iwona sta se lani avgusta poslovila veliko bolj skromno kot par Andrej Škufca in Katarina Venturini, v plesnem klubu Fredi na Zadobrovški v Ljubljani pred prijatelji in znanci. Prav ti so potiho stavili, da Matej ne bo zdržal več kot leto dni brez tekmovalnega adrenalina. Iwona je z odločitvijo, da se vrneta na tekmovalni parket, več kot zadovoljna, saj če bi bilo po njeno, lani sploh ne bi prenehala plesati. Njuno prvo tekmovanje bo januarja 2010 na znamenitem odprtem prvenstvu Velike Britanije v Bournemouthu. Zanimivo bo videti razplet, saj se na tekmovanje podaja tudi Andrej Škufca z novo soplesalko Madžarko Melindo Torokgyorgy, ki prvo tekmo napoveduje že letos oktobra na parketu londonskega Royal Albert Halla.

 

Vir: parada-plesa.si

.........................................................

Ples bosansko-hercegovskih celebritijev

Ples bosansko-hercegovskih celebritijev

elevizija OBN (bosanska komercialna televizija) se ni mogla upreti mamljivi, a zdaj že nekoliko izpeti, formuli zabavne oddaje Zvezde plešejo. Dobra dva meseca se je šest bosansko-hercegovskih celebritijev mučilo s plesnimi koraki ob pomoči najboljših domačih plesnih parov. K sodelovanju pa so povabili tudi našo multipraktično Rebeko Dremelj, ki je v BiH že pred časom pustila dober vtis. A brez slovenskega plesa seveda ni šlo, no tudi ukrajinskega, če smo natančni. Zmago sta namreč slavila, zaenkrat še ukrajinska državljanka Nadija Bičkova, in hrvaška zvezda limonade Prepovedana ljubezen Mario Valentić. Med tekmovanjem se je natolcevalo o domnevni romantični vezi med Nadijo in Marijem, a sta oba zanikala, da bi bilo med njima kaj več od strastnega plesa. Spomnimo se samo slovenske verzije Zvezde plešejo, ko sta strastno romanco doživela plesalka Tina Jarc Šifrar in televizijski voditelj Peter Poles, zakon je skoraj razpadel plesalcu Andreju Novotnemu zaradi domnevne ljubezni z Oriano Girotto, pa tudi glasbenik Tomaž Domicelj priznava, da je bil nekoliko hormonsko razburjen ob plesanju z Matejo Juvan. V bosanski finale se je uvrstila tudi Rebeka, ki je plesala z ljubljanskim plesalcem, fantom in soplesalcem Nadije Bičkove, Miho Vodičarjem. Finalni nastop je bil v tako imenovani Sarajevski pivnici, popularnem, a nič kaj bleščečem prostoru. Z veliko gledanostjo pa se obeenovci tudi niso mogli pohvaliti, vsaj konkretnih rejtingov niso želeli zaupati. Za naš portal so povedali: “Največji pokazatelj gledanosti so naši gledalci, ki so nas nenehno zasipavali s telefonskimi klici, pozdravljali idejo o organizaciji plesnega dogodka, ki je pripomogel k popularizaciji plesa v Bosni in Hercegovini. Glede na to, da je televizija OBN gledana v sosednjih državah in preko satelita po celi Evropi ter celo v ZDA, smo prejeli čestitke za uspešno serijo tudi od tam. To nam daje elan za organizacijo visokostandardnih projektov v naprej.” Prav tako skrivnostni so bili glede denarja oziroma stroškov za projekt. “ Zadovoljstvo naših gledalcev se ne more primerjati z denarjem. Ko je beseda o projektih, ki zadovoljijo okus naših gledalcev, ni nič predrago. Gledalci so za nas najpomembnejši.” Ampak slovenska plesno-pevska ekspedicija seveda ni plesala brezplačno. Miha in Nadija sta menda zavoljo odličnega zaslužka izpustila kar nekaj plesnih tekmovanj in vsakotedenska letalska vožnja do Sarajeva in nazaj se jima je obrestovala. Menda sta vsak zaslužila med 5.000 in 7.000 evrov. Toda padle so tudi prve uvrstitvene žrtve. Na plesnem tekmovanju v Krškem sta ju premagala njuna tekmeca Miša Cigoj in Anna Matus, tako v standardnih kot latinskoameriških plesih.

 

Vir: parada-plesa.si

Sponzorji

CINKARNA CELJE

Frizerstvo Čatorič

Oliver twist

Avtosafir

Magles

PLESNA ŠOLA, PLESNI TEČAJI


Plesna šola | Kontakt plesne šole | Plesni učitelji | Pogosta vprašanja | Plesne slike | Plesne novice | Družabni ples | zaključene skupine | Poročni ples | Individualne ure | Plesne delavnice | Plesni tečaj na terenu | Plesne vaje | Plesna tehnika | Plesni večeri | Darilni boni | Garancija | Akcije | Angleški valček | Valček | Polka | Tango | Quickstep | foxtrot | Samba | cha cha cha | Salsa | Bachata | Rumba | Paso doble | Discofox | Rock & roll | Jive | Blues | Lindy hop | Balboa | Swing | Maturantski ples | Valeta | Podpora | Preplesavanje | Večer plesa | Tekmovanja | Žuri | Cenik | Individualne ure | Klasični plesi | Mladoporočenci | Plesni tečaji|